Tvivler du på dine kompetencer?

Tvivler du somme tider på dine talenter og kompetencer, og hvad du er god til, når du sidder og kigger på de mange blandende jobopslag?

Så er det første, jeg vil sige til dig ‘fortvivl ej’.

Vi har ofte en tendens til at undervurdere vores egne evner. Og tvivlen kan meget nemt opstå, hvis man har været ledig i en længere periode, eller oplevet mange afslag.

Det du bl.a. skal huske på, er at virksomhederne ofte ikke selv kender svaret på, hvordan opgaverne løses.

Det er derfor de søger nye medarbejdere. For at få din specialistviden, som kan hjælpe dem videre i deres proces, hvad end det er vækststrategier, implementering af nye systemer osv.


Et jobopslag er en ønskeseddel
Du skal huske på, at et jobopslag, er virksomhedernes ønskeliste.

Mange virksomheder tager mere med i opslagene end ét menneske kan rumme af kompetencer.

Vi kan ikke være gode til alt, og det skal vi heller ikke. Det er umenneskelige krav, og det ved virksomhederne godt.

Trods det, så er de ofte bange for at være ”for” konkrete – altså skære opslaget ind til benet.


Din mulighed for at tage kontrollen
Det giver dig den ultimative mulighed for at tage styringen og vise dem, at DU har evnerne og den viden, som kan løse nogle af de ting, som de efterspørger, grundigt.

Ud fra deres liste af ønsker, finder du nogle punkter, hvor du bedst ser dig selv hjælpe dem videre.

Og her beskriver du, hvordan du med dine kompetencer og din viden, hvordan du kan skabe værdi for dem – altså at du er investeringen værd.


Udvid din horisont
Ved du ikke helt, hvordan du skal tage hul på opgaven, så vil jeg anbefale dig at læse denne artikel, hvor jeg viser dig en måde at blive konkret i din jobsøgning på.

Du kan også begynde selv at udforske dine muligheder ved at bruge dit netværk, google dig til kurser o.l., som du synes lyder interessant eller få en snak med en karriererådgiver eller din jobkonsulent om muligheder og måder, du kan gribe processen an på.

Rigtig god læselyst.