Sådan laver du et sælgende resumé til dit CV

Når du arbejder med dit CV handler det om at skabe interesse hos modtageren, der får denne til at læse videre. I overskriften har du lagt op til, at der om lidt kommer noget relevant, som understøtter budskabet. Disse forventninger skal du nu indfri i et fyldestgørende og målrettet resumé.

Nogle skimter hurtigt ned over CV’et for at se, om du besidder de rette faglige kompetencer. Andre læser det i kronologisk rækkefølge. Det er noget, som du ikke kan kontrollere, men du vælger selv, hvad du fremhæver undervejs, som forhåbentlig gør din modtager endnu mere interesseret i at ville vide mere om dig.

Her er resuméet en alletiders mulighed for at lave den perfekte teaser, som skal få kaldt dig til samtalen.


Hvad skal et resumé indeholde?

Før du går i gang med at skrive dit CV, er det vigtigt, at du har tænkt grundigt over, hvad du ønsker, at modtageren skal få ud af dette afsnit. Hvad tror du, at de gerne vil vide som noget af det første?

Er det din alder, hvor du bor, hvor mange børn du har? Nej! Selvfølgelig ikke.

Det virksomheden gerne vil vide er f.eks:

 • Hvad er din relevante erfaring ift. jobbet?
 • Hvor mange år har du været i faget?
 • Hvorfor søger du hos dem?
 • Hvilke fagfaglige kompetencer byder du ind med (f.eks. systemkendskab)?
 • Hvad brænder du for?
 • Hvis du er ude i et brancheskift, hvad får dig så til at søge hos dem?

Det er nogle af de ting, som virksomhederne gerne vil vide om dig. Måske endda også et par linjer om dine personlige kompetencer.


Sådan former du dit resumé

Lav et resumé på 5-10 linjer, hvor du kort og præcist får fortalt nogle af ovenstående punkter.
Det er helt ok at lade sig inspirere, men lad være med at kopiere andres tekst/ord. En rekruttør gennemskuer med det samme, om det er dig selv, der har formuleret det, og hvis ikke, så risikerer du at fremstå utroværdig og i værste fald, at du ikke får jobbet.

Derfor vil jeg ikke linke til eksempler, men du kan med garanti google dig til en masse. Jeg vil langt hellere anbefale dig, at du sætter dig ned med en blok og en pen eller din PC og begynder at skrive stikord ned lige som i overskriftøvelsen.

 1. Find skriveredskaber
 2. Lav en brainstorm på hvert af de ovenstående punkter
 3. Derefter plukker du det vigtigste ift. jobbet ud og begynder at skrive dit resumé (lige nu skal du bare få nedfældet noget)
 4. Når du har skrevet dit resumé så lad det så ligge i en dag eller to
 5. Vend tilbage til det og form det færdigt
 6. Få andre til at læse det igennem og give input til budskab og korrektur

Forvent ikke, at du har dit resumé færdigt på en time eller en dag. Start på det og vend så tilbage til det, hvis du går i stå. Gør det samme, når du er helt færdig. Det giver din hjerne luft til at tænke nye tanker og dine øjne ro til at se frisk på det. Det er i denne her proces, at mange går i stå, men fortvivl ej. Du skal nok komme til en løsning. Til slut får du nogle udefra til at læse det igennem. Det kan være din fagforening, din jobrådgiver, en i dit netværk. Hvis de kan forstå, hvad du vil med budskabet uden på forhånd at vide, hvilket job du søger, så er du nået rigtig langt for ikke at sige i mål med dit resumé!


Lær også, hvordan du skriver fængende overskrifter