Sådan beskriver du The how

Hvad er “The how”?

Når du søger job, husker du så at beskrive “The how”?

Når vi skriver ansøgninger, har vi ofte en tildens til at beskrive, hvad vi har lavet i tidligere job. Det har læseren lige fået en idé om i CV’et, som viser din historik, altså din fortid.

Ansøgningen er fremtidsbetonet, og det er her, du for alvor kan give fuld gas på at fortælle om dine ambitioner for jobbet, og HVORDAN du (med udgangspunkt i din erfaring og dine kompetencer) vil løse de opgaver, virksomheden har beskrevet i opslaget. Måske endda krydre det med noget, som virksomheden ikke ved, at de kan få brug for, men som du kan tilbyde udover.

Det er den fremadrettede del, og det jeg kalder “The how”.

Søger du uopfordrede stillinger, er det mindst lige så vigtigt, at du får beskrevet, hvorfor du søger job hos virksomheden. Herunder, hvad du har at tilbyde – altså, hvad du kan løse af opgaver, og hvordan du har tænkt dig at tilgå/løse dem.

Du kan læse meget mere om de uopfordrede ansøgninger HER.


Sådan sætter du ord på “The how” – eksempler

Karriererådgiver
Et af mine mål for jobbet er at tænke nye idéer ind i den daglige drift, så vi udfordrer vores egen viden og skaber den balance, der skal til for at hjælpe kandidater til en jobafklaring og videre i job. Det handler om at gøre dem bevidste om egen værdi, så de styrker deres selvtillid i jobsøgningen. Derved får de lettere ved at sælge sig selv overfor en arbejdsgiver, og vi kan bedre matche dem til relevante job. I den proces er det oplagt at udvikle tilbud med fokus på CV, ansøgning, “Den virtuelle jobsamtale”, personlig branding, LinkedIn, videobrug osv. Områder jeg selv har undervist i (fysisk) eller lavet
video og webinarer omkring. Min erfaring er, at det virker og motiverer, hvis man tager udgangspunkt i kandidatens egne forudsætninger.

Rengøring
Med min erfaring som rengøringsassistent inden for turisme, bringer jeg en høj grad ad kvalitetsbevidsthed ind i dette job – samtidig med en høj effektivitet. Jeg har et øje for at spotte de mindste nullermænd i hjørnerne, og jeg ved, hvor meget det betyder for både kunde og leverandør, at kvaliteten er i top, samtidig med, at der bruges mindst mulig tid. Det er en kunst, som jeg gennem mange år har trænet at balancere, og jeg elsker når det går stærkt.

Social og sundhed
I dette fag kommer det enkelte menneske i første række. Det er min overbevisning og en værdi, som jeg sætter en ære i at efterleve i alt, hvad jeg gør, når jeg er på job. I min tid hos hjemmeplejen har jeg oparbejdet en solid indsigt i den enkeltes behov. Det betyder, at jeg spotter, når en borger har brug for noget særligt, som fx en gåtur, en snak, et kærligt klap på skulderen eller noget helt andet. I en travl hverdag, hvor den står på faste, praktiske opgaver, er det vigtigt, at vi giver os tiden til at lytte til den enkelte. Noget jeg altid har mestret at kombinere med de praktiske opgaver i hjemmet. Fx ved at inddrage borgeren med en støvklud, en opvaskebørste eller bare et godt grin. Det har vist sig at have en positiv effekt, og at mange borgere faktisk gerne vil, når bare de får muligheden. Og den er den tilgang, jeg ynder at bringe ind i jobbet hos jer.


Læs også om, hvordan du laver fængende og værdiskabende overskrifter i dit ansøgningsmateriale
I artiklen her har jeg udfærdiget nogle bud på gode og knapt så gode overskrifter.

Læs den HER.