BLIV BEDRE TIL AT NETVÆRKE

Så du kommer tættere drømmejobbet

Mange forbinder det at netværke med at være udadvendt og en god sælger, men networking er for ALLE, også dig, der måske tænker, at du ikke er fortrolig med at møde andre, du ikke kender.

Vi netværker nemlig alle sammen i en og anden forstand, og de fleste hver dag uden at tænke over det.
Networking kan foregå på mange måder, både online og ude i den virkelig verden. Det kan være på de sociale medier, netværksgrupper i alle afskygninger, på arbejdspladsen, blandt vennerne, i familien, i supermarkedet, når du taler med offentlige myndigheder osv.

Faktisk så er det at have en dialog med et andet menneske at netværke. Den egentlige værdi opstår bare først, når vi begynder at blive bevidst om, at vi netværker, hvorfor vi gør det og med hvilket formål.

I dag bliver over 50 % af alle stillinger besat gennem netværksrelationer, og mange af dem når aldrig at se dagens lys, da de besættes gennem relationer.

Derfor har det at netværke en stor betydning for din synlighed. Forestil dig, at du kæmper med 200 andre om den ENE stilling. Du kender en tidligere kollega, en tidligere samarbejdspartner eller en helt tredje, som har en indgang til den beslutningstager, som er afgørende for om, du kommer videre.

Det kan være dét, der er afgørende for, om du kommer forrest i køen. Fordrer og plejer du dit netværk med relevant faglig viden om, som skaber interesse og værdi for dem, så begynder de at dele dine budskaber. Du skaber dig et troværdigt image, som andre har lyst til at anbefale videre. Og det er tæt på den største anerkendelse, man kan opnå næstefter ansættelseskontrakten.

Det handler bare om at kende til mulighederne, og vide hvordan, man anvender redskaberne til sin og andres fordel.

Du kan netværke strategisk, men stadigvæk være personlig. Generelt handler det networking om at give til andre uden at forvente at få noget retur. Men giver du, så får du helt sikkert noget igen før eller siden.
Strategisk networking er her, hvor du sætter dig nogle mål for networkingen.

Det kan være, at du gerne vil i kontakt med nogle, der besidder nogle faglige kvalifikationer, som du har brug for, eller chefen for en bestemt virksomhed. Dit netværk kan hjælpe dig tættere på målet, hvis du bruger det hensigtsmæssigt, og det er bl.a. ved at dele ud af DIN viden og bidrage med din hjælp, så andre også får lyst til at hjælpe dig.