Jobsøgning kan være en både grænseoverskridende og overvældende proces for mange. Den skaber ofte utryghed, fordi det kan være svært at tolke, hvad virksomhederne vil have.

Du kan har måske også oplevet, at du opfordres til at bruge alternative jobsøgningsmetoder, som er uvante for dig.

Sidst, men ikke mindst er der utallige råd at finde på nettet, om hvordan du lander øverst i bunken og kommer igennem nåleøjet, og de kan ligeledes være svære at gennemskue.

Hvis du føler, at jobsøgningen er en smule uoverskuelig at få taget hul på, så bare rolig, der er der hjælp at hente.

Jobtimize hjælper dig til at slippe af med tvivlsfølelsen, der ofte kan opstå i forbindelse med ledighed eller processen omkring et job- og eller karriereskifte.

I stedet for at skrive, hvad du tror virksomhederne vil høre, så gælder det om at kombinere sin erfaring, personlighed og viden og derved fremhæve de værdier, som du kan skabe for en arbejdsgiver gennem dine kvalifikationer og DIN viden.

Jobtimize hjælper dig også til at forstå stillingsopslaget, så du kan forme noget ansøgningsmateriale, der gør dig set og husket.

Du udstyres med konkrete værktøjer til en overskuelig og håndgribelig jobsøgningsproces, og du lærer at anvende de helt rette ord, billeder, opsætninger, grafikker mv, så du bliver mere konkret i dine budskaber.

Forstå stillingsopslaget før du ansøger
Inden du former din ansøgning, hvad end det er til opslåede stillinger eller uopfordret, kræver det først og fremmest, at du er i stand til at forstå, hvad virksomheden søger, og om de søger. Det er ikke altid entydigt i de, ofte meget traditionelle og nogle gange, genbrugte stillingsopslag.

Jobtimize hjælper dig til at forstå, hvordan du tolker opslagene og læser mellem linjerne,

Hvem har indflydelse på ansættelsen
Det er også en fordel at vide, hvem der afgør, om du kommer videre til samtale. Når du har svaret på dette, skal du i gang med at udforme dit ansøgningsmateriale med målrettede budskaber, der motiverer den beslutningstager.

Andre faktorer der også kan være afgørende for om du, jobbet og virksomheden er det rette match, er f.eks.: dine faglige kvalifikationer, virksomheds-/afdelingskulturen, kemi i afdelingen kolleger og chefer imellem.

Er du i tvivl om, hvem der sidder med i beslutningspanelet, så tøv ikke med at kontakte virksomheden for nærmere info – også selvom du måske tænker, at de ikke har tid. Det er en værdifuld information for dig, som du kan bruge konstruktive, når du skal målrette din ansøgning.